МНС отхвърли решението на Тръмп за санкции на военни престъпления

"Този въпрос предизвика безспокойство", заяви Жозер Борел
12 юни 2020 18:30, Петя Славова
25
МНС отхвърли решението на Тръмп за санкции на военни престъпления
Снимка: БГНЕС

Международният наказателен съд (МНС) отхвърли решението на американския президент Доналд Тръмп да наложи санкции срещу всяко официално разследване на американски войски заради предполагаеми военни престъпления в Афганистан, съобщава БГНЕС.

Съдът заяви, че неговият председател Куон „отхвърля мерките, предприети срещу МНС", наричайки ги "безпрецедентни" и заяви, че "подкопават общото ни начинание съдът да се бори с безнаказаността и да гарантира отговорност за масовите зверства".

По-рано на обвиненията на САЩ към МНС в предубедени разследвания и корупция реагира и ЕС. Върховният представител на ЕС по външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел каза:

"Европейският съюз трябва да проучи подписания от американския президент Доналд Тръмп указ за санкции срещу лица, свързани с разследвания на Международния наказателен съд (МНС) срещу американските военни и други служители, но този въпрос е притеснителен".

"Този въпрос предизвиква безпокойство", заяви още Борел.

Той добави, че ЕС подкрепя Международния наказателен съд, "който разглежда най-тежките престъпления срещу човечеството" и че решението на САЩ трябва да се проучи.

ООН също е загрижена за възможно въвеждане на американски санкции срещу членове на Международния наказателен съд, заяви представител на генералния секретар Антониу Гитериш.

В изявление говорителката на Белия дом Кейли Макинани заяви, че МНС се опитва да провежда политически мотивирани разследвания срещу САЩ и техните съюзници като Израел и че САЩ са установили наличие на корупция и недобросъвестно изпълнение на задълженията в най-високите нива на прокуратурата на Международния наказателен съд, както и манипулиране от страна на враждебни сили на институцията, визирайки руската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"***, никога не съм писал това"Христо Христов:Китайският социален кредит може да е лош, но поне удря бoклуците... не случайно Желев и Съвета на Европа искаха да се затвори концлагера Белене.Руши, бягай при любимите ти диктатури ...
21
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 8Троли, никога не съм писал това, но да разбирам ли, че признаваш, че опорките ти издишат... и нямаш материал да запълниш 16те часа тролене в името на оцеляването та почваш да си измисляш лъжи?!
20
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 22Доста неадекватно мнение. Точно ти, като член на ес, стоиш най-силно зад тази организация... ама нали си бавно " мислещ" евроатлантически *** - разбираема е реакцията ти.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20"Айдеее и на тая организация само китайците ще и плащат масрафа. Също както СЗО."Ще ме изкефи Западните фемокрации да се отдръпнат от всякакви такива организации и да си направят техни и да оставят чайниците и самоварите да се разпореждат. Знам че няма да стане, защото Запада още не осъзнава, че го грози смъртна опасност да бъде погълнат от световен Комунизъм, но щеше да е готино да се види.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпленията срещу САЩ са престъпления срещу човечеството.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеее и на тая организация само китайците ще и плащат масрафа. Също както СЗО.
16
0
 
2
 
! Отговори
Разбираемо е преди 3 години
До ЩерюАми те затова съществуват и са на власт, за да им дърпат отзад конците, юдео-ционистите, тайните истински господари.
15
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Интересът клати феса - световните институции отдааавна са купени. Продажници. Опори на злото...
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Китайският социален кредит може да е лош, но поне удря бoклуците... не случайно плоскочелият желев и съвета на европа искаха да се затвори белене."Ти си ми любимия руски хибридник: всяко изказване вече ти е в полза на диктатурите.Все така, другарю хибридник.
13
0
 
0
 
! Отговори
СТЕФАН Д-РД ЧОЛАКОВ преди 3 години
"skandalno.net/%d0%b2%d0%b7%d1%80%d0%b8%d0%b2%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%be-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%81-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be-184481/comment-page-1/#comment-580493
12
1
 
1
 
! Отговори
СТЕФАН Д-РД ЧОЛАКОВ преди 3 години
СЪД ЗА ВОЕННИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА САЩ ПО СВЕТА ! ---------- ДЖУРИО АСАНДЖ ПОКАЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И САЩ СЪЗДАДЕ СРЕЩУ НЕГО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЦЕС ВЪВ ВЕЛИКА БРИТАНИЯ И ИСКА ДА БЪДЕ ЕКСТРАДИРАН ДА ГО СЪДЯТ В САЩ ------------ ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ВРАЦА-stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2020&id=10221&p=poetbg&title=%D1%D2%D0%C0%D5%2C+%CE%2C+%C2%C8+%85+-+%D0%C5%C2-%CE-%CB%DE%D6%C8%DF+%C8%CB%C
11
1
 
4
 
! Отговори
xmmm преди 3 години
я, либерасткя *** взе да заплашва за поста ми, не ви стига че ни цензурирате ами чак и заплашва, ми ние скачахме за демокрация бре, всеки дае в която партия иска без страх, да казва каквото мисли без страх и преследване дори и да псува без да е преследван. А в сащ другарю посмъртно няма работа за който и да е неудобен, в която И да е сфера.А либерастията отдавна се е намърдала и в китай, същите слуги на демократите са, затова *** срещу Тръмп че ги разбишка, да тъ в либераста, ясно е докъде ще стигнете ама не е добре че завличате и нас, хич не е добре..
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xmmmКогато дойде китайския "ред" такива постове няма да можеш да пишеш. Известна ли ти е системата за социален кредит? Китайците те контролират на ВСЯКА СТЪПКА от живота ти. Един такъв пост ще те прати да копаеш канавки, защото ситемата се грижи да не можеш да си намериш работа. Тогава ще РЕВЕШ за "либерастията". :)))
9
2
 
4
 
! Отговори
wffff преди 3 години
този съд е създаден да играе по шапката на "дълбоката държава", която работи за либерастите демократи, специално да смачкат сърбите и да създадат Косово, а на Клинтън който се опъваше да обяви война на югославия му спретнаха моника, която го приклещи с една *** и роклята с петно по поръчка на менторката си от службите(тя почина скоро).и клинтън клекна.толкова за съда, никакви престъпления не разкрива а само неудобните на демократската шайка.
8
1
 
7
 
! Отговори
xmmm преди 3 години
е какво да каже ЕС, съд и прочие структури които са марионетки на демократите, те от 30г така яко се инфилтрираха и промиха мозъците в европа и сега и в източна европа, че няма изненада. Само дето тази либерастия унищожава необратимо ЕС и нас разбира се като част от ЕС, тя ще унищожи и целия свят.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите искат да са безнаказани навсякъде и по всяко време.Значи, изначално са сбъркали своетосъществуване.Авганистан да им наложиавганизация по шериатски ,за да видяткак се яде хляб у хората.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХристо Христов: "Най-любими са ми диктатурите"Давай, руши, громи "ценностите"!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха баси вица
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на Куон. Добре че е той щото ако беше някоя от европейските ***.рионетки друга песен щеше да се пее. Например : Американските славни демократични сили защитават мира бомбандирайки мало и голямо в Афганистан и по цял свят
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги поразследват и за военното престъпление ковид 19! Както и за бацилчето дет хапна петролния разлив в мерсиканския залив и морските животни около разлива!